Abdomen - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Abdomen

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Cuprins

Despre abdomen

Muschii abdominali sunt foarte lucrati de toata lumea, indiferent de sex sau de conceptiile vis-a-vis de practicarea culturismului. Aceasta deoarece un abdomen ferm este sinonim cu o silueta de invidiat si cu o regiune mediana a corpului bine definita.

Dezvoltarea acestei zone are si importantul rol de a va feri de eventualele accidentari ce ar putea surveni in zona inferioara a coloanei vertebrale. Miscarea de baza, specifica tuturor exercitiilor destinate muschilor abdominali este flexarea trunchiului din regiunea mediana.

Muschii abdominali sunt foarte lucrati de toata lumea, indiferent de sex sau de conceptiile vis-a-vis de practicarea culturismului. Aceasta deoarece un abdomen ferm este sinonim cu o silueta de invidiat si cu o regiune mediana a corpului bine definita. Dezvoltarea acestei zone are si importantul rol de a va feri de eventualele accidentari ce ar putea surveni in zona inferioara a coloanei vertebrale. Miscarea de baza, specifica tuturor exercitiilor destinate muschilor abdominali este flexarea trunchiului din regiunea mediana....mai mult[1]

Exercitii pentru abdomen

Inceputul este mai greu, mai ales pentru cei care nu sunt obisnuiti cu sportul. Trebuie sa aveti putina vointa si sa va stabiliti un obiectiv. Trebuie sa va intrebati ce vreti sa realizati (doriti sa cresteti sau sa slabiti in greutate, sa va fibrati, sa va modelati anumite parti ale corpului sau chiar sa concurati). In functie de aceasta se stabileste tipul de program de antrenament pe care trebuie sa al urmati.

Pentru inceput este bine sa va alegeti o sala cat mai aproape de casa sau, daca sunteti o persoana presata de timp, puteti face antrenamentele in propriul living. Nu este important unde facem antrenament, ci cum il facem. Iata cateva reguli de baza pe care trebuie sa le stim pentru inceput:

  • antrenamentele trebuie sa se desfasoare de trei ori pe saptamana;
  • trebuie invatata executia corecta a fiecarui exercitiu in parte;
  • este necesara o incalzire a organismului la inceputul fiecarui antrenament....mai mult[2]

Cel mai bun exercitiu pentru abdomen

Jogging-ul, un exercitiu care te poate ajuta la abdomen
Jogging, un exercitiu benefic pentru abdomen

Cel mai bun exercitiu pentru abdomen este unul care te-ar putea surprinde. Nu e traditionalul exercitiu de abdomene, sau sau orice tip de exercitii abdominale facute acasa sau intr-o sala de fitnes.

Asa ca inainte de a cumpara un aparat scump pentru abdomene,ar trebui sa stii ca cele mai bune exercitii care le poti face pentru abdomenul tau sunt Exercitiile Cardiovasculare ccare nu o sa te coste nimic. Ai nevoie doar de picioarele tale,pentru ca acest exercitiu de care vorbesc nu e altul decat ,o plimbare,o alergare etc.

Daca vezi ca abdomenul tau devine mai umflat decat era ,e probabil ca si alte parti ale corpului sa treaca prin aceasi stare.Doar ca abdomenul de obicei este mai evident.

Corpul tau nu poate sa elimine grasimea doar intr-o anumita zona. Deci daca insisti cu exercitii fizice pentru abdominali,fara a-ti exersa si restul corpului, pentru a reduce grasimea totala ,nu o sa vezi niciodata rezultatele la care te astepti.

Expertii spun ca un antrenament bun de exercitii cardiovasculare iti pot mari metabolismul pe o durata de pana la 24 de ore.

Nu exista cel mai bun exercitiu cardiovascular. Poti face orice iti place tie si iti mareste ritmul cardiac si metabolismul....mai mult[3]


Exercitiu cu mingea

exercitii abdomen cu mingea
Exercitiu abdomen cu mingea

Pregatire: veti avea nevoie de inca o persoana pentru sprijin si de o minge sau alt suport (canapea, scaun etc. ). Va veti aseza pe ceva tare, eventual pe o saltea (pernita etc.) asezata pe podea iar picioarele vor fi indoite in unghi drept si de asemenea vor forma cu abdomenul un alt unghi drept.

Exercitiu: veti face 15 ridicari cu mainile la ceafa. Tot in aceasta pozitie, dupa o mica pauza, veti face aceleasi exercitii pentru abdomen insa cu o singura diferenta: ridicarile nu vor fi drepte, ci cu rotire astfel incat cotul drept (mainile sunt la ceafa) sa ajunga la genunchiul stang, iar urmatoarea ridicare se va face astfel incat cotul stang sa ajunga la genunchiul drept si tot asa, alternand 10 ridicari....mai mult[4]

Crunch

pozitie pentru crunch
Pozitie pentru crunch

Crunch-ul pentru abdomen este, desigur, cel mai cunoscut si mai folosit exercitiu din aceasta categorie. Acesta consta in ridicarea trunchiului din pozitie orizontala, corpul fiind initial in culcat sau declinat, cu fata in sus.

  • Picioarele raman fixate pe parcursul exercitiului fie sub spalier fie blocate de partenerul de antrenament.
  • Cu mainile la ceafa, va ridicati la 70-90 de grade astfel ca muschii abdominali sa ramana tot timpul incordati.
  • Coborati incet, pastrand contractia abdomenului, si repetati fara sa atingeti pardoseala in partea inferioara a exercitiului.

Respiratia: Expiratia este exploziva, in punctul superior al exercitiului, iar inspiratia are loc pe parcurs ce trunchiul coboara spre pozitia initiala.

Varianta: Pentru a solicita oblicii abdominali puteti incerca sa aduceti alternativ cotul catre genunchiul opus.

Acest exercitiu cunoaste o multitudine de forme de executie, in culcat, declinat la 30 de grade sau chiar la 90 de grade (la spalier, cu capul in jos). De asemenea, poate fi executat cu picioarele in aer(in unghi drept), gambele, paralele cu solul fiind sprijinite de banca de lucru....mai mult[5]

Un abdomen plat, cu un regim de viaţă sănătos

Abdomenul este centrul organismului uman şi „leagănul” emoţiilor, fiind, din aceste motive, una dintre cele mai sensibile părţi ale corpului.

Dacă nu avem grijă de el, abdomenul se umflă şi stochează grăsimile exact unde nu am vrea.

Fiind centrul sistemului digestiv, stomacul este primul care semnalează şi cea mai mică problemă de digestie. Procesul de fermentare, băuturile carbogazoase, aerul înghiţit în timpul mesei, dar şi stresul la care suntem supuse zilnic ori emoţiile puternice, toate acestea îşi lasă amprenta asupra abdomenului, care se balonează şi devine dureros. Primul pas pe care trebuie să învăţaţi să îl faceţi pentru rezolvarea problemei este să începeţi să vă faceţi timp pentru masă. Un sandviş mâncat în viteză, în zgomot sau în stres favorizează înghiţirea aerului şi încetineşte digestia. Vă recomandăm să mâncaţi stând la masă, într-un mediu calm. Alocaţi cel puţin 30 de minute pentru a mânca, mestecând foarte bine fiecare îmbucătură.

Dozaţi cantitatea de fibre pe care o consumaţi. Cam 25-30 de grame de fibre pe zi (pe care le găsiţi în cerealele integrale, în fructe şi în legume) sunt indispensabile pentru un tranzit bun, însă atenţie, o cantitate mai mare poate irita intestinele şi poate favoriza balonarea....mai mult[6]

Unelte personale