Blog:Culturism
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top General Contributori |
|
mai mult... |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Noutati- ultima ora |
Hot News - Blog Natural Plus 8 August 2014 Astfel, a inceput sa frecventeze sala de culturism si fitness, iar la scurt timp a decis sa participe la primul ei concurs, castigand locul 1 la Campionatul Statului Georgia la bodyfitness. Ea declara: “Sunt fericita ca fac parte din aceasta respectata ......mai mult Calum von Moger – al doilea Arnold? - TopCulturism 8 August 2014 O noua generatie de culturisti pare sa se ridice pentru a readuce la viata culturismul de alta data, unde nu marimea muschilor era cea mai importanta, ci simetria, proportia, balanta. Din acesta categorie a urmasilor „culuturismului lui Arnold” ......mai mult Dezechilibru muscular – ce este si cum poate fi diminuat 7 August 2014 Programe de antrenament · Nutritie · Suplimente · Sanatate · Profesionisti · Culturisti · Competitii · Comunitate · Video · FORUM · Dictionar CULTURISM · Contact. You are here: Home / Sanatate / Dezechilibru muscular – ce este si cum poate fi ......mai mult Este suficient sa facem 5 minute de miscare pe zi? - TopCulturism 6 August 2014 Consultanta Online. Culturism - Consultanta Online ... Radu în Suplimente nutritive in culturism: ce, cand si cum sa le iei; edy în Program la sala – primele exercitii pentru un incepator; Cristian în Solutii pentru piept masiv. Return to top of page....mai mult Salut TPU imi puteti spune unde gasesc magazine de culturism in ... 6 August 2014 Ai incercat la o sala de fitness?...mai mult
|
News powered by: Google Blog Search |
|
Cei mai valoroşi sportivi care se pregătesc la "Infosport", Ovidiu Oprea şi Paul Maxim, au, conform lui Gheorghe Hreapcă, şanse reale de a reprezenta România anul viitor la întreceri internaţionale de anvergură.
Culturismul reduce mortalitatea prin cancer cu 40 la suta
- by FishBone (talk), from Culturism, 17 septembrie 2009 11:08, 2 comments.
Campionatul European de Juniori - Masters 2009
- by FishBone (talk), from Culturism, 17 septembrie 2009 10:41, one comment.
A fost un Campionat European cu multe recorduri: 19 categorii, 144 de sportivi, 23 de tări participante, 12 tări au luat aur.
Organizatorii, în frunte cu dl Iosif Szabo, au pregătit concursul respectând cele mai înalte standarde.
Presedintele IFBB, Rafael Santonja, a deschis oficial Campionatul European, concluzionând: „suntem pentru a treia oară în România si de fiecare dată am găsit aceiasi oameni, iubitori de sport”.
Concursul a fost un maraton sportiv, finalele de duminică terminându-se târziu, după ora 22.
Prima medalie de aur pentru România a fost câstigată de Laura Cupsa care a dominat categoria de fitness junioare 163 cm, după ce anul trecut obtinuse locul 4.
Aflată în cea mai bună formă a ei, a reusit să câstige si openul la fitness junioare în fata polonezei Renata Balsewicz.
Tot la aceeasi categorie, Melinda Csernak si Corina Coroian au obtinut locul 5, respectiv 6.
La categoria de fitness peste 163 cm, Mihaela Nistor a fost foarte aproape de podium, doar două puncte despărtind-o de ocupanta locului 3.
Vicecampionul european de anul trecut la fitness juniori, Ionut Man, s-a prezentat cu un fizic îmbunătătit, câstigând toate cele 3 runde si Imnul României s-a auzit pentru a doua oară în Sala Sporturilor din Baia Mare.
Medalia de bronz a fost câstigată de campionul national, Cristian Costescu, urmat de Robert Ghinea.
La bodyfitness junioare 163 cm, campioana natională Tanita Zetea a obtinut cea mai bună performantă a ei de până acum, medalia de argint.
Pe locul 6, Roxana Zlotea. La +163 cm, Ramona Gherghel, Cătălina Bolba si Beatrix Serban au obtinut locurile 4, 5 respectiv 6....mai mult[1]
Fara anabolizante in salile de culturism
- by FishBone (talk), from Culturism, 17 septembrie 2009 10:35, no comments.
Agentia Nationale Antidoping.
In consecinta, modul de acordare si de retragere a documentului de functionare va fi stabilit prin Hotarare de Guvern, iar in termen de sase luni de la promulgarea legii, salile au obligatia de a solicita eliberarea actului in baza unei taxe ce va fi stabilita de presedintele forului Antidoping....mai mult[1]
Tipuri de priza
- by FishBone (talk), from Culturism, 17 septembrie 2009 09:17, no comments.
Rationametul ce sta la baza antrenamentelor cu greutati poate parea simplu pentru un neavizat. Ridici o greutate si o pui la loc. Repeti. Continua aceasta rutina elementara cu regularitate si dupa un timp vei arata mai bine si vei fi mai puternic. Nu este chiar asa de simplu.
Oricine a studiat o sala a observat o multime de aparate la care sunt atasate o varietate de bari, manere mai scurte sau mai lungi, de diferite forme.
Schimbarea prizei cu ajutorul acestor accesorii face antrenamentele mai eficiente, schimband unghiul de actiune asupra muschilor si implicit modul in care sunt solicitate mai intens diverse parti ale unei grupe musculare....mai mult[1]Mitul apei distilate
- by FishBone (talk), from Culturism, 16 septembrie 2009 12:27, no comments.
In primul rand, poate unii dintre voi va intrebati de ce ar folosi un culturist apa distilata?
Ei bine, acesta este primul „mit“: fiindca se presupune ca ar fi de ajutor in obtinerea unui plus de definire in perioada precompetitionala. Aceasta supozitie se bazeaza pe un alt „mit“ foarte des vehiculat, cel conform caruia procesul de distilare ar elimina toate mineralele din apa, substante care in organism „retin apa“.
Cei care se opun utilizarii apei distilate vin si spun ca sportivii nu ar trebui sa o consume, deoarece depriveaza organismul de aceste minerale foarte importante. De acest argument se folosesc si unele firme care produc filtre de apa, laudandu-si produsele lor care nu lasa sa se piarda valoroasele minerale, ci elimina sau distrug doar elementele patogene, cum ar fi bacteriile, virusurile, precum si metalele grele, radionuclizii, substante organice si anorganice toxice....mai mult[1]
Realitatea este urmatoarea: intr-adevar aportul optim de minerale este absolut esential pentru buna functionare a organismului, iar lipsa unuia dintre aceste oligoelemente poate produce imbolnaviri foarte grave; trebuie insa retinut faptul ca cea mai mare parte a mineralelor o luam din alimente: fructe si legume proaspete, carne, cereale, lactate. Cercetatorii au aratat ca pentru a asigura necesarul zilnic de calciu al organismului ar trebuie sa bem in jur de 676 pahare de apa!!! Pentru magneziu ar treuie sa bem 1848 pahare de apa, pentru fier - 848 pahare, iar pentru fosfor "doar" 168960 pahare de apa... Este o nebunie numai sa iti imaginezi ca cineva ar putea sa bea atata apa. Sa fim seriosi, multi oameni au probleme in a consuma acel minim zilnic de 2 litri de lichide (care nu inseamna doar apa simpla, ci lichide in general), pe care il recomanda medicii.
Cand spunem "apa pura", ne gandim in mod evident la apa si atat, adica H2O, fara a pune la socoteala mineralele. Din acest punct de vedere, apa distilata se apropie cel mai bine de definitia apei pure. Procesul de distilare elimina cea mai mare parte a substantelor care "contamineaza" apa.
Privit dintr-un unghi diferit, unii ar putea crede ca tocmai datorita faptului ca apa distilata este mult mai pura decat cea obisnuita, consumul ei ar putea sa saraceasca organismul, fortandu-l sa elimine din "rezervele" sale de minerale, ceea ce ar conduce in timp la imbolnavire. Nu exista nici o dovada documentata prin studii stiintifice care sa sustina aceasta afirmatie. Tot in cadrul acestui mit se include si ideea conform careia cosnumul indelungat de apa distilata ar conduce la deteriorarea structurii dintilor, printr-o presupusa deprivare a compusilor de fluor. Nici pentru aceasta afirmatie nu exista o baza stiintifica demonstrata.
Despre apa distilata se mai afirma ca ar avea un gust fad, neplacut, fiind incriminata tot eliminarea mineralelor, insa explicatia este daca mai curand de modul de imbuteliere.
Apa distilata nu este produsa in mod curent pentru consumul casnic, de aceea se folosesc bidoane de plastic de calitate mai slaba, care uneori modifica gustul si mirosul apei.
De aici si gustul fad care poate fi constatat uneori.
In final, retineti urmatoarele concluzii:
- Distilarea, combinata si cu filtrarea activa, va ucide si elimina aproape 100% dintre bacteriile, virusurile, chistii si va elmina metalele grele, radionuclizii, substantele organice si anorganice
- Mai mult de 95% dintre mineralele necesare organismului provin din alimente si mai putin de 5% din apa.
- "Apa pura" este un termen care se refera la H2O si atat, nu H2O plus calciu, fluor, fier... Apa distilata se apropie cel mai bine de ceea ce numim apa pura.
- Apa distilata nu favorizeaza eliminarea mineralelor din corp si nu exista nici o dovada conform careia un consum indelungat de apa distilata ar pune probleme sanatatii.
- Apa distilata nu afecteaza structura dintilor.
- Apa distilata nu are gust fad.
- Apa distilata nu are un efect benefic real in perioada de definire musculara. Consumarea ei nici nu dauneaza sanatatii, dar nici nu ajuta in mod special.
Dr. Serban Damian
Ionica Moldovan, campion national la culturism
- by FishBone (talk), from Culturism, 16 septembrie 2009 11:00, no comments.
.“Sunt foarte multumit de ceea ce am gasit la Brasov. Conditiile au fost bune, un concurs foarte reusit. Sunt extrem de multumit de ceea ce au reusit baietii, nu este putin lucru sa devii campion national”, a declarat Dumitru Cheteles, antrenorul sportivilor mureseni. “A fost o organizare foarte buna si o concurenta dura. Au fost sportivi valorosi, nu pot sa spun ca mai buni decat cei pe care ii cunosteam eu, inainte sa fac acea pauza competitionala, pentru ca si atunci erau sportivi de valoare. Oricum eu am mers foarte pregatit acolo, eram foarte sigur ca o sa castig. Din cate am inteles, am prins lotul national si o sa incep pregatirea pentru Europenele ce vor avea loc anul viitor”, a adaugat Ionica Moldovan, castigator a doua medalii.
In data de 20 septembrie, va avea loc la Slobozia, va avea loc Campionatul National de culturism body-building, unde de asemenea, antrenorul Titi, asa cum il stie lumea, isi pune mari sperante intr-o medalie de aur, prin Palecian Judith. In prezent, sportivii se afla la Costinesti, pentru a se relaxa dupa concurs, insa din pacate pentru ei, nu a parte de vreme buna. “Am venit aici sa stam la plaja, insa ploua cu galeata”, a declarat cu umor Titi, antrenorul culturistilor mureseni.
Sursa: zi-de-zi.ro
Ronnie Coleman a confirmat participarea sa la Mr. Olympia 2010
- by FishBone (talk), from Culturism, 16 septembrie 2009 10:43, no comments.
Mulţi vor întreba de ce el nu a participat acest an. Răspunsul este unul simplu, datorită contractelor pe care culturistul le are cu compania de suplimente sportive BSN el este foarte ocupat cu diverse călătorii ceea ce nu-i permite să se pregătescă de competiţie...mai mult[1]
Mituri despre exercitiile abdominale
- by FishBone (talk), from Culturism, 14 septembrie 2009 14:34, no comments.
Orice faci pentru abdomenul tau este binevenit, in materie de miscare. Exista, totusi, cateva muturi de care nu ar trebui sa te lasi condus.
Mit: Pentru a avea un abdomen tare ca piatra trebuie sa-l lucrezi zilnic ...mai mult
Gheata carbonica pentru nunti, petreceri, evenimente speciale260 RON
Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro Filme, Muzica, Jocuri, Show - 220.ro
Caine prost!Ca sa te auzi mai bineNu vrea nici de la Boc nici de la BasescuMi-am luat masinuta
Orice faci pentru abdomenul tau este binevenit, in materie de miscare. Exista, totusi, cateva muturi de care nu ar trebui sa te lasi condus.
Mit: Pentru a avea un abdomen tare ca piatra trebuie sa-l lucrezi zilnic
Abdomenul are nevoie si de repaos. De fapt, acesta este momentul in care muschii se contureaza, relateaza Shine. Trei - cinci sedinte abdominale saptamanale consistente ar trebui sa-ti scuplteze muschii din aceasta parte a corpului.
Mit: O sedinta de abdomene trebuie sa dureze jumatate de ora
Daca atat de mult iti ia sa-i simti ca lucreaza, atunci este ceva in neregula cu executarea exercitiului, este de parere Kathy Kaehler, cea care are grija de abdomenul lui Jennifer Aniston.
"O antrenam pe Jennifer nu mai mult de trei zile pe saptamana si nu mai mult de cinci minute pe sedinta", dezvaluie ea, mentionand ca ar trebui sa ne concentram pe calitate si nu cantitate.
Mit: Miscarile incete te fac mai puternic
De fapt, adevarul e tocmai contrariul; exercitiile prea incete sunt mai putin eficiente. Orice, nu doar abdomenele, are un efect sporit daca este executat in ritm alert.
Mit: Cel mai bine e sa te antrenezi la sfarsitul zilei
Chiar nu conteaza cand te antrenezi atat timp cat o faci. Conteaza mult sa fii constant, este de parere terapeutul Gilbert Willett, de la University of Nebraska Medical Center. Ar trebui sa-ti fixezi sedintele in functie de program si de partea zilei in care te simti mai plin de energie.
Mit: Nu poti avea pachetele de muschi facand Pilates
Combinate cu o dieta corespunzatoare si exercitii cardio, tehnicile Pilates pot avea ca rezultat un abdomen pe care se zaresc diferitele tipuri de muschi. Totusi, pachetele nu sunt garantate, acestea depinzand si de gene, de cat de lung ai torsul si de cat de inalt esti.
Mit: Nu poti avea muschi fermi fara aparate care se folosesc de greutati
Nu ai nevoie de greutati pentru a-ti sculpta muschii abdominali, chiar daca unii prefera sa lucreze cu ele. In plus, multe dintre aceste aparate nu sunt concepute pentru femei.
Daca vei face eforturi sa folosesti un aparat care nu se potriveste trupului tau, pozitia nu va fi corecta, iar exercitiile nu-si vor atinge scopul.
Cea mai ieftina metoda este cea a abdomenelor traditionale, executate pe podea.sursa:http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/sanatate/mituri-despre-exercitiile-abdominale-738661
Abdomenul - mituri si adevaruri
Publicat la data de 15.01.2004
Silueta unei persoane este subliniata de centura abdominala. De aceea, reducerea stratului adipos in zona abdominala si tonifierea acesteia sunt poate cele mai importante deziderate in ceea ce priveste aspectul fizic al majoritatii oamenilor de pretutindeni.
de Sorana Lacea, consultant 121, trainer World Class Health Academy
Primul pas este sa intelegem ca nu putem avea un abdomen perfect atata timp cat nu scapam de surplusul de grasime ce acopera muschii abdominali. Nu conteaza cate exercitii faci, cate aparate abdominale folosesti. Daca nu reduci stratul de grasime, nu vei avea nicidata abdomenul "de fier"!
In acelasi timp, a slabi nu inseamna ca vei dobandi un "abdomen de fier", pentru aceasta ai nevoie si de un program de exercitii abdominale de tonifiere. Chiar daca va aflati printre "norocosii" care au dobandit nativ un stomac "plat", este bine sa faceti si exercitii abdominale pentru un plus de tonus si fermitate.
"Desi fac abdomene zilnic, nu reusesc sa scap de burtica"… unul dintre motivele cele mai probabile pentru care va aflati in aceasta situatie este alimentatia bogata in dulciuri, fainoase sau produse de genul fast-food. Exercitiile ajuta, dar nu vor face ca surplusul de grasime sa dispara in mod miraculos daca veti continua sa consumati alimente care de fapt, maresc tesutul adipos care acopera abdomenul.
Iata cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a va intari si subtia abdomenul, probabil ca anumite lucruri deja le-ati mai auzit, dar daca va doriti intr-adevar rezultate, trebuie sa faceti un efort pentru a incepe si a fii consecvent unui program ce cuprinde:
Exercitii de tonifiere
Incepeti cu exercitii pentru abdomenul inferior (aducerea genunchilor la piept din intins culcat, bicicleta, ridicarea bazinului de la sol contractand abdomenul din culcat pe spate picioarele perpendiculare pe sol, etc.)
Expirati pe contractie si inspirati pe relaxare.
La exercitiile de ridicarea trunchiului de la sol cu mainile la ceafa, nu trageti de cap cu ajutorul bratelor, ci concentrati-va pentru a ridica cu trunchiul cu ajutorul abdomenului.
Mentineti barbia sus, imaginandu-va ca tineti un mar intre barbie si piept.
Mentineti spatele lipit de podea, deoarece arcuirea acestuia va poate da dureri de spate. Puteti aseza mainile sub bazin, in felul acesta obtinand o pozitie mai sigura a spatelui.
Majoritatea exercitiilor abdominale implica zona lombara, ar fi bine sa executati si exercitii pentru intarirea acesteia precum extensii.
3 - 4 sedinte de abdomene saptamanale ar trebui sa fie de ajuns. Faceti cat mai multe repetari pentru fiecare exercitiu. Puteti folosi si urmatoarea tehnica: mentineti contractia abdominala 5 -10 secunde pentru o tonifiere mai eficienta.
Exercitiile abdominale e bine sa fie completate si de exercitii pentru tonifiere generala, intrucat aceasta va da corpului o infatisare uniforma.
Intr-un program de exercitii abdominale trebuiesc incluse: exercitii pentru abdomenul inferior, superior, pentru oblicii abdominali si pentru zona lombara.
Dieta
Reduceti continutul de grasime si colesterol din alimentatie.
Folositi un ulei de masline sau cu cat mai putina grasime.
Reduceti consumul de unt si margarina.
Reduceti consumul de prajeli si renuntati la fast-food.
Mariti consumul de proteine.
Serviti salate, fructe si legume proaspete.
Dupa ora 18:00, reduceti consumul de carbohidrati cum ar fi cei continuti de cartofi, orez, paste, cereale si paine.
Nu folositi sosuri grase sau cremoase.
Serviti 6 gustari in loc de 2 - 3 mese imbelsugate zilnic.
Nu sariti micul dejun.
Permiteti-va o zi pe saptamana fara restrictii alimentare!
Exercitiul cardio-vascular
Consta in antrenamente de cel putin 40 minute de 4 ori pe saptamana, fie aerobic, jogging, alergare pe banda fixa, stepper, rower, etc.
Este bine sa programati aceste sedinte inainte de micul dejun sau intre mese.
Dupa cateva sedinte, puteti creste intensitatea si durata antrenamnetului.sursa:[1]