Ronnie Coleman a confirmat participarea sa la Mr. Olympia 2010 - Blog:Culturism - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Ronnie Coleman a confirmat participarea sa la Mr. Olympia 2010

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


ronnie coleman
   Renumitul culturist Ronnie Coleman care este deja deţinătorul a 8 statui cu Eugen Sandow a hotărât să se întoarcă pe scenă. Ronnie Coleman spune ca a luat această decizie doar câteva zile în urmă.

  Mulţi vor întreba de ce el nu a participat acest an. Răspunsul este unul simplu, datorită contractelor pe care culturistul le are cu compania de suplimente sportive BSN el este foarte ocupat cu diverse călătorii ceea ce nu-i permite să se pregătescă de competiţie...mai mult[1]


Despre Ronnie Coleman

  Ronald Dean Coleman (n. 13 mai 1964, Monroe, Louisiana, SUA) este un culturist profesionist american, căştigător al titlului Mr. Olympia de opt ori consecutiv, între anii 1998 - 2005.

  Este cunoscut sub diminutivul "Ronnie Coleman". La înălţimea de 1,80m el cântăreşte în jur de 135 kg în formă de concurs, iar în extrasezon urcă până la aproximativ 150 kg.

  Pe lângă cele opt titluri de Mr. Olympia, prin care l-a egalat pe alt american de culoare, Lee Haney (campion între anii 1984 - 1991), Coleman deţine recordul pentru cele mai multe victorii în culturismul profesionist, câştigând 26 de concursuri.

  Coleman a absolvit Grambling State University în 1989 cu specialitatea contabilitate. În acea perioadă el a jucat fotbal american în echipa universităţii. După absolvire, Coleman a lucrat ca ofiţer de poliţie în paralel cu activitatea de culturist profesionist.

  Coleman a participat la Mr. Olympia 2006, desfăşurat la 30 septembrie în Las Vegas, Nevada, cu dorinţa de a doborî recordul de opt victorii deţinut de el şi Haney, dar a terminat pe locul doi în urma lui Jay Cutler.

  În 2007 a încercat din nou să mai obţină un titlu, dar s-a clasat doar pe locul patru. După premiere, Ronnie a anunţat că aceasta a fost ultima lui participare la concursul Mr. Olympia.
[modifică] Palmares

  • 1990 Mr. Texas loc I
    * 1991 World Amateur Championships loc I (cat. grea)
    * 1995 Canada Pro Cup loc I
    * 1996 Canada Pro Cup loc I
    * 1997 Grand Prix Russia loc I
    * 1998 Night of Champions loc I
    * 1998 Toronto Pro Invitational loc I
    * 1998 Mr. Olympia loc I
    * 1998 Grand Prix Finland loc I
    * 1998 Grand Prix Germany loc I
    * 1999 Mr. Olympia loc I
    * 1999 World Pro Championships loc I
    * 1999 Grand Prix England loc I
    * 2000 Mr. Olympia loc I
    * 2000 Grand Prix England loc I
    * 2000 World Pro Championships loc I
    * 2001 Arnold Schwarzenegger Classic loc I
    * 2001 Mr. Olympia loc I
    * 2001 New Zealand Grand Prix loc I
    * 2002 Mr. Olympia loc I
    * 2002 Grand Prix Holland loc I
    * 2003 Mr. Olympia loc I
    * 2003 Grand Prix Russia loc I
    * 2004 Mr. Olympia loc I
    * 2004 Grand Prix England loc I
    * 2004 Grand Prix Holland loc I
    * 2004 Grand Prix Russia loc I
    * 2005 Mr. Olympia loc I
    * 2006 Mr. Olympia loc II
    * 2006 Austrian Grand Prix - loc II
    * 2006 Romanian Grand Prix - loc II
    * 2006 Holland Grand Prix - loc II
    * 2007 Mr. Olympia loc IV
    * 2008 Tg.Lapus loc V
    Sorsa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ronnie_Coleman


Alimentatia campionilor

  Ronnie Coleman (Mr. Olympia), Gunter Schlierkamp (campion mondial de amatori 1993 la categoria grea) si Ernie Taylor (medaliat la Noaptea Campionilor 1997) ne vorbesc despre experienta lor in alimentatia si suplimente nutritive. Ei au fost intervievati impreuna si au raspuns pe rind la acelasi set de intrebari.

  Pe parcursul interviului se poate observa ca toti trei sint de acord ca alimentatia este mai importanta decit antrenamentul cind vine vorba de constructia masei musculare.

  Pe alta parte germanul gunter este foarte strict in ceea ce priveste alcatuirea meniului sau zilnic, texanul Ronnie maninca cit de mult poate, in timp ce englezul Ernie este un fan al nincarurilor amestecate in mixer. Orice bucatareasa ar fugi zbierind din bucatarie daca i-ar vedea.

  Meniurile de care va fi vorba in acest interviu nu sint obligatorii, ci va pot arata ce inseamna sa construiesti cu adevarat masa musculara in cazul unor culturisti de "categorie grea".
  In dezvoltarea masei musculare care este ponderea alimentatiei in raport cu antrenamentul?

  Ernie: Alimentatia 60%, antrenamentul 40%. In sala de antrenament nu stai decit o ora sau doua, dar alimentatia este importanta pe tot parcursul zilei. Aceasta este cea mai importanta componenta a antrenamentului.

  Ronnie: Dupa parerea mea, rolul alimentatiei in sonstructia de masei musculare este de peste 70%. Trist, dar adevarat: daca nu esti atent la ce maninci, nu vei arata ca si un culturist.
  Sint perioade ale anului in care va concentrati numai pe constructia masei musculare?

  Ernie: Eu ma concentrez pe masa musculara tot timpul anului. Cu exceptia perioadei precompetitionale alimetatia mea este aceeasi.

  Gunter: Cu patru luni inainte de concurs, timp de doua luni adaug una sau mai multe mese la meniul meu zilnic, acumulind astfel masa musculara, fara strat adipos. In ultimele doua luni dinaintea concursului ma definesc la maxim.

  Multi culturisti se ingrasa in perioada din afara concursului. Eu doresc sa ramin culturist tot timpul anului. Cresc intensitatea antrenamentelor mele la 110%, restul activitatilor fiind reduse la maxim. Corpul nu este capabil sa se antreneze tot timpul anului la o intensitate de 100%. Am incercat si nu a mers.

  Prin urmare antrenamentele cele mai intensive le fac in perioada precompetitionala, restul anului fac un efort moderat. Proteinele ramin la un nivel la fel de ridicat in alimentatia mea pe tot timpul anului. Un sportiv inteligent va lucra in acest fel pentru a ajunge la un virf de forma la concurs.
  Cum variaza greutatea noastra de-a lungul unui an?

  Gunter: Cum va spuneam, nu foarte mult. Greutatea mea este intre 126 si 130 Kg. In trecut am avut si 150 Kg, dar pur si simplu ma sufocam la acea greutate si eram permanent obosit.

  Ronnie: Greutatea mea este in jur de 131 Kg, iar la concursuri in jur de 118 Kg. Ernie: Greutatea de concurs pentru mine este de 108,5 Kg, iar cea maxima, in timpul anului, de 129 Kg.
  Care sint mincarurile voastre preferate?

  Ernie: Ca sursa de proteine folosesc amino acizi, carne de vita, pui, oua si peste. Carbohidratii constau din prafuri, banane, cartofi si orez.

  Ronnie: Sursele mele principale de proteine sint carnea de vita, de pui si prafurile proteice. Carbohidratii ii iau din fulgi de porumb sau ovaz, cartofi fierti in coaja si orez.

  Gunter: Pe linga prafurile proteice, sursele preferate de proteine sint carnea de vita, de pui si de curcan. Carbohidratii ii iau din banane, orez, legume si fulgi de porumb sau ovaz.
  Care este ponderea proteinelor, carbohidratilor si a grasimilor in alimentatia voastra?

  Gunter: Maninc la fel de multe proteine ca si carbohidrati, dar incerc sa reduc grasimile la minim. Dupa parerea mea, organismul produce mai bine energie din carbohidrati decit din grasimi sau proteine. In plus, la metabolismul meu, greutatea corporala este cel mai usor de manipulat cu hidratii de carbon.

  Ernie: Eu maninc cu ceva mai multe proteine decit carbohidrati. Proteinele construiesc tesutul muscular si pentru mine, ca si culturist, asta este cel mai important. In plus, daca maninc prea multi carbohidrati imi creste retentia de apa.

  Ronnie: Ponderea dintre carbohidrati si proteine o iau in calcul doar in perioada precompetitionala. In rest maninc din toate, fara sa cintaresc la grame mincarea.>
  Aveti zile in care iesiti din rutina si mincati "omeneste"?

  Ronnie: Cind nu ma pregatesc de concurs nu ma feresc de hamburger sau de pizza. Din fericire si metabolismul meu ma ajuta.

  Gunter: Incerc sa fiu consecvent cu regimul meu alimentar. Mai rar maninc un hamburger sau o prajitura.

  Ernie: Daca concursul nu e aproape, ma delectez cu o inghetata, chipsuri, popcorn sau prajituri, dar numai in week-end. Aceasta este mica rasplata pe care mi-o permit dupa o saptamina grea de munca.
  Cit de des mancati intr-o zi?

  Gunter: Aceasta este cea mai importanta intrebare legata de constructia masei musculare. Eu maninc la intervale de doua sau trei ore. Daca lasi prea mult timp intre doua mese corpul intra intr-o nedorita stare catabolica.

  Maninc de 7 ori pe zi, daca iau in calcul si proteina de dupa antrenament. Am ajuns la greutatea pe care o am ca si profesionist cu ajutorul bauturilor de proteine si carbohidrati.

  Ernie: Eu maninc de sase ori pe zi, la fiecare 2 ore, sau 2 ore si jumatate. Incerc sa maninc la aceleasi ore. Am un metabolism rapid si de aceea trebuie sa maninc des pentru a-mi pastra masa musculara. Fiecare individ trebuie sa-si asculte corpul.

  Ronnie: Maninc de 5-6 ori pe zi, la intervale de 2-3 ore.
  Obisnuiti sa mincati imediat inainte sau dupa antrenament?

  Gunter: Nu maninc nici inainte, nici dupa antrenament. Beau in schimb imediat dupa antrenament o bautura de carbohidrati, proteine, la care se adauga 5 g de creatina.

  Ronnie: Inainte de antrenament nu maninc cel putin o ora, iar la o ora dupa antrenament maninc o masa bogata in proteine si carbohidrati complecsi. Imediat dupa antrenament obisnuiesc sa beau amino acizi.
  Ce importanta au suplimentele in meniul vostru si ce suplimente folositi?

  Ronnie: Tot timpul anului folosesc suplimente nutritive. Creatina, glutamina, aminoacizii, DHEA, multivitaminele si mineralele sint cele mai importante. Pe linga acestea mai beau doua bauturi proteice zilnic.

  Ernie: Ultima masa a zilei este intotdeauna o bautura cu proteine si carbohidrati. Inainte de antrenament obisnuiesc sa iau 5 g de creatina, vitamina C, calciu si magneziu.

  Gunter: In afara de bauturi proteice de dupa antrenament mai folosesc creatina si precompetitional, Fat Burner.
  Meniul zilnic

  Ronnie Coleman (6000 - 6200 cal)
masa 1 - bautura proteica, prajitura cu porumb
masa 2 - doua piepturi mari de pui, 4 cani de orez alb
masa 3 - 150 g carne de vita, 400 g cartofi fierti in coaja
masa 4 - bautura de proteine si carbohidrati
masa 5 - doua sandwich cu pui, un pahar de limonada
masa 6 - doua piepturi de pui, o cana de orez, fructe.

  Gunter Schlierkamp (5000 - 5500 cal)
masa 1 - 1 banana
masa 2 - 3 cani de fulgi de ovaz cu praf proteic
masa 3 - 200 g carne de vita, 2 cani de orez, salata
masa 4 - bautura proteica
masa 5 - 200 g piept de pui, 250 g cartofi
masa 6 - 200 g piept de curcan, 3 cani de orez
masa 7 - 200 g carne de vita, o cana de orez

  Ernie Taylor (7900 - 8000 cal)
masa 1 - (16 albusuri de ou, 3 galbenusuri, o banana, fulgi de ovaz, indulcitor) - se mixeaza
masa 2 - 200 g peste (ton), doua cani de mazare fiarta, doua portii prajituri dietetice
masa 3 - bautura de proteine si carbohidrati
masa 4 - 400 g piept de pui, doua cani de orez, salata
masa 5 - 300 g carne de vita, 2 cani de orez, salata
masa 6 - bautura de carbohidrati si proteine.



::SFATURI PENTRU ANTRENAMENT: RONNIE COLEMAN

  Ca toata lumea, in momentul in care am inceput culturismul mi-am dorit niste bicepsi gigantici, chiar daca sunt binecuvantat cu o genetica foarte buna a bratelor.Am crezut ca drumul care trebuie urmat este acela al flexiilor cu bara, dar din experienta prematura pe care am capatat-o am realizat ca desi flexiile cu bara imi pot permite sa folosesc o greutate destul de mare, stress-ul muscular cauzat de exercitiu nu este aplicat 100% bicepsului.

  Tind sa cred ca greutatea mare angajata in acet exercitiu incurajeaza sportivul sa triseze, poate chiar fara ca el sa fie constient de acest lucru. Persoana in cauza tinde sa se aplece pe spate pentru a crea un fel de balans ce ii permite o ridicare mai usoare a halterei.

  Astfel, in loc sa lucreze bicepsul in totalitate se lucreaza antrebratul si deltoizii frontali.

  Trebuie sa analizezi ce tip de dezvoltare doresti.Ar trebui sa fie aleasa o implinire si o adaugire de masa cat mai mare, impreuna cu o accentuare a varfului.Aceste aspecte sunt cel mai des realizare printr-o serie de exercitii care izoleaza bicepsul, care pun in totalitate stress-ul muscular din cadrul repetarilor, pe biceps.

  Bazat pe experienta mea am ajuns la concluzia ca exercitiile la aparatele cu cablu considera un foarte bun mod de antrenament pentru biceps deoarece permit o izolare foarte ridicata a muschilui.

  Multi specialisti si antrenori spun ca exercitiile la cabluri sunt doar pentru culturistii avansati.Nu sunt de acord cu asta, consider ca aceste aparate au elementul necesar pentru a ataca frontal bicepsul si pentru a-l face sa creasca.

  Desi sunt un culturist profesionist, consider ca antrenamentul meu pentru biceps, cu mici modificari evident, poate fi aplicat de toate persoanele ce viziteaza sala de forta.Voi explica mai intai care este antrenamentul meu si apoi voi mentiona cum poate fi acesta modificat pentru orice tip de culturist, fie el incepator sau avansat.

  Incep exercitiul cu felxii la cablu cu un brat.Efectul principal care se doreste a fi realizat de catre acest aparat este acela de a face varful bicepsului cat mai ascutit.La inceputul fiecarui set, las bratul intins la maxim apoi incep sa flexez greutatea mentinandu-mi corpul nemiscat.In momentul in care s-a produs flexia, mentin acesta pozitie un scurt interval de timp pentru a solicita la maxim muschiul, apoi las greutatea la loc.Folosesc o greutate cu care sa pot efectua 15 repetari, dar daca dupa aceste 15 repetari mai sunt capabil sa continui, voi face asta pana cand imi va fi imposibil sa duc la capat miscarea corecta.

  Urmatorul exercitiu este reprezentat de flexiile cu bara la cablu.Consider ca acesta este superior flexiilor standard cu bara din motive precizate mai sus.Executarea exercitiului este similara cu cea de la flexiile cu un brat prezentate anterior, mentitin presiunea pe biceps pe tot parcursul exercitiului.

  In incheierea antrenamentului pentru biceps folosesc exercitiul denumit "cable crossover curl", care ajuta la cresterea in masa dar si la ascutirea apexului.Acest exercitiu este unul foarte neglijat (nici macar nu are un nume standard) dar unul care pare facut la comanda pentru un culturist profesionist.

  Tineti minte, antrenamentul meu pentru biceps poate fi urmat de catre culturisti de toate nivelele, desi pentru incepatori as sugera o mica modificare.Dupa cum veti nota, sfatul meu este ca un incepator sa reduca numarul de repetari si sa creasca greutatea pentru fiecare set de repateari.Asta deoarece masa musculara este mult mai importanta pentru un incepator.

  Astfel, sugerez sa folositi maximul de greutate care va permite realizarea unei repetari corecte.

  Sursa: Flex Magazine

FishBone (talk) • 16 septembrie 2009 11:43 • no comments
Unelte personale