Febra musculară - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Febra musculară

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol


Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Febra musculară

Metode pentru a scapa de febra musculara

Febra musculara nu apare numai din cauza suprasolicitarii muschilor, ci si atunci cand faci o pauza de miscare destul de lunga. De altfel, si in cazul in care nu te incalzesti suficient inainte, poate aparea febra musculara. Febra musculara se instaleaza cand reactiile chimice care au loc la nivelul muschilor in timpul efortului au ca rezultat o substanta toxica numita acid lactic.
Specialistii recomanda "intinderile dinamice", mai precis exercitii care imita miscarile pe care urmeaza sa le faci in timpul antrenamentului. Atunci, daca in ziua respectiva faci cardio (banda sau alergat in aer liber), incalzirea ar trebui sa conste in mers timp de 1-2 minute. Pentru exercitii de fitness, cu greutati, executa miscarile din timpul antrenamentului pe care urmeaza sa il faci, cu greutati mici.

Totusi, aceste exercitii nu vor fi suficiente pentru a ameliora febra musculara de a doua zi care, in mod aproape inevitabil, se va instala. Iata si cateva metode prin care poti scapa de durerile musculare de a doua zi.

  • Calmantele
    Ibuprofenul este o substanta foarte eficienta in ameliorarea durerii musculare, tocmai pentru proprietatile sale antiinflamatoare.
    De altfel si aspirina este de folos. Pentru a-si face mai bine efectul, ia aceste calmante chiar dupa exercitiile fizice. Apoi, pana febra dispare complet, poti lua in fiecare seara cate o aspirina.
    * Multe lichide
    Este necesar sa consumi multa apa pentru ca tesutul muscular sa se refaca.
    * Masajul
    Masajul poate fi foarte eficient mai ales daca este combinat cu dusurile calde-reci. Masajul ajuta la eliminarea acidului lactic din muschi si la calmarea durerii.
    * Nu lenevi
    Chiar daca nu poti sa faci nimic, straduieste-te sa faci putina miscare. Nu trebuie sa mergi din nou la sala, sa faci exercitii solicitante, insa e necesar sa faci cateva exercitii usoare. Repeta-le pe cele care ti-au dat aceasta febra musculara, insa la o intensitate mult mai mica.



Perioada avansata

  • a. Principiul trişării. Se utilizează doar pentru a creşte rezistenţa unui muşchi care se află în stare de epuizare, prin forţarea de a face mai multe repetări, chiar dacă aceasta înseamnă să primeşti ajutor din partea cuiva. Desigur, nu este cazul să-l foloseşti tot timpul, ci doar atunci când nu mai poţi cu propriile puteri, şi recurgi la „repetările forţate".
  • b. Principiul tri-seturilor. Constă în succesiunea a trei seturi din trei exerciţii diferite menite a dezvolta aceeaşi grupă musculară, fără pauză între ele.
  • c. Principiul seturilor uriaşe. Prin set uriaş se înţelege un set de 4 – 6 exerciţii efectuate pentru acelaşi muşchi, cu pauze foarte scurte sau deloc între ele. De obicei se utilizează pentru o grupă musculară puternică, prin intermediul căreia se dezvoltă o grupă mai slabă, care este astfel forţată să lucreze, cu puţin ajutor sau deloc din partea celeilalte.
  • d. Principiul pre-epuizării. Constă din efectuarea încălzirii până aproape de epuizare a grupei pe care trebuie să o antrenezi, apoi în antrenarea acesteia, pănă ajungi la epuizare.
  • e. Principiul pauzelor pentru odihnă. Când lucrezi cu greutăţi mari sau foarte mari, deseori se ajunge la epuizare mai repede decât te-ai aştepta; atunci, odihneşte-te 35-40 de secunde, apoi reia exerciţiile, chiar dacă vei reuşi să faci numai o repetare, apoi o jumătate, iar apoi un sfert, până când eşti cu adevărat incapabil să mai faci vreuna.
  • f. Principiul contracţiilor de vârf constă în menţinerea fazei de încordare maximă mai mult timp. Astfel, se realizează creşterea densităţii, a gradului de striere şi de modelare musculare.
  • g. Principiul repetărilor negative. Uneorii, un muşchi este lucrat cel mai bine nu pe cursa spre încordarea maxim, cin faza de relaxare. De aceea, trebuie ca relaxarea musculară să se facă lent.
  • h. Principiul repetărilor forţate. Repetările forţate îţi împing barierele normale ale rezistenţei musculare în zona hiperstimulării. Sunt ultimile repetări pe care le faci după ce simţi că nu mai poţi, iar muşchiul îţi arde. citeste mai mult[1]
Unelte personale