Suplimente nutritive
De la Portal semantic Pagini Favorite
Top Contributori Articol |
|
|
Afiseaza tot |
Comunitate |
Vino si tu in zona Google FriendConnect |
Urmareste Pagini Favorite pe twitter |
Suplimente nutritive
Culturism, nutriție, suplimente
Antrenamentul cu greutăți este esențial pentru stimularea creșterii musculare, dar știți ce vine pe locul 2, la distanță foarte mică? Nutriția specializată.
Vasta majoritate a fotbaliștilor, atleților, boxerilor etc. mănâncă pentru a performa și, dacă sunt isteți, pentru a fi sănătoși și a evita bolile degenerative.
Culturiștii mănâncă pentru a arăta bine. Aruncătorii de disc, de ciocan, halterofilii, luptătorii de categorie mare etc. nu țin cont de ce mănâncă, mult să fie. Am auzit de unii halterofili care mănâncă 20 de ouă pe zi plus o grămadă de carne cu grăsime. Asta poate duce la boli degenerative la bătrânețe: obezitate, hipertensiune, boli de inimă, diabet etc.
Întrebarea este: oare mușchii funcționali prezintă vreun avantaj față de mușchii lucrați pentru a arăta bine? Probabil că puțin din amândouă variantele sunt de dorit sau cel puțin invidiate de mulți.
Din fericire pentru noi, faptul că vrem ca mușchii să fie clar vizibili, prezintă avantaje secundare clare față de cei care vor doar forță și masă musculară mare, pentru a putea arunca cât mai departe sau a ridica cât mai mult, fără să conteze câtă grăsime au pe abdomen. Vedeți voi, nu poți să ai pătrățele pe abdomen dacă mănânci grăsimi și/sau carbohidrați în exces.
Pe de altă parte, nu poți să fii deficient în micro și macro nutrienți și să performezi în ridicarea greutăților. De aceea orice culturist serios ia suplimente cu vitamine și minerale, suplimente cu grăsimi esențiale, gen ulei de pește sau combinații de Omega 3,6,9.
Dintre toate suplimentele, cele mai utilizate de către culturiști sunt, fără îndoială, concenratele proteice. Eu unul nu plec, spre exemplu, niciodată la antrenament fără shake-ul de Ideal Protein. Nici un culturist serios nu se gândește la o friptură bună după antrenament, ci la un concentrat proteic bun.
Din moment ce exact de asta ai nevoie în cantități mai mari în alimentație, dacă tragi de fiare și vrei mușchi mai mari și mai puternici, exact asta trebuie să consumi în plus, iar alimentele uzuale, precum carnea, lactatele sau ouăle, pot veni împreună cu grăsimi dăunătoare și exces de colesterol. În plus, o cantitate mare de alimente poate supraîncărca sistemul digestiv și aduce și o grămadă de calorii în plus, ceea ce duce la îngrășare. Există o tendință a doctorilor care apar la TV să spună că mâncarea naturală e cea mai bună și singura de care avem nevoie. Nu e valabil.
Dacă ai puțină logică, îți dai seama că, dacă nu ai propria grădină, nu ai cum să mănânci fructe și legume proaspete crescute fără îngrășăminte chimice. Trebuie să-ți suplimentezi dieta cu vitamine și minerale dacă ții un regim strict și nu vrei să dezvolți deficiențe grave.
Culturismul, ca orice sport în general, se presupune că e practicat pentru a mări starea de bine, sănătatea, forța, vigoarea etc. Ei bine, eu cred că, practicând culturismul natural, aderând la nutriția acestui sport și folosind inteligent suplimentele nutritive specifice, voi avea o viață mai lungă, voi fi mai puternic, mai viguros, pe toată durata vieții.
Deja cei de vârsta mea, care vin pe la emisiuni TV și repetă sloganul „cât mai multe fructe și legume” (ceea ce e o mare prostie, pentru că fructele și legumele duc la obezitate dacă sunt consumate în exces) sunt într-o formă fizică deplorabilă pentru standardele din sportul nostru. Estimeză că, peste 10 ani, diferența o să fie și mai copleșitoare.
Dacă vreți și voi să trageți lozul câștigător, mergeți la sală. Folosiți inteligent suplimentele nutritive, studiați știința nutriției, educați-vă mintea și lăsați-vă ghidați de logică, nu de șabloane. mai mult despre[1]